Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Sancțiuni drastice pentru COVID -19
23.03.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 7860

Au apărut primele sancțiuni în județul Olt, pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu. Trei persoane care au încălcat acest ordin emis de autorități și au ieșit din casă, chiar dacă se aflau în izolare, au fost sancționate de oamenii legii. Mai mult, cei trei au fost plasați în carantină instituționalizată, pentru o perioadă de 14 zile.


Persoanele care nu respectă măsura de izolare la domiciliu pentru prevenirea îmbolnăvirii de COVID -19 răspund în fața legii. Imediat după ce Ordonanța Militară privind mai multe restricții a intrat în vigoare în week-end, au apărut și primele sancțiuni. În Olt, trei persoane au fost amendate pentru că au ieșit din casă, deși autoritățile le-au interzis acest lucru. Totodată, acestea au fost plasate în regim de carantină.
„Pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19, au fost aplicate 3 amenzi contravenţionale, în cuantum de 4.000 lei“, apare în comunicatul emis de autorități.
De asemenea, au fost date și trei sancțiuni, în valoare de 15.000 de lei, unor administratori prinși de polițiști și jandarmi că țin barurile deschise, deși au interzis să facă acest lucru. În week-end, oamenii legii au făcut 479 de misiuni de verificare a respectării măsurii de auto-izolare la domiciliu şi 72 misiuni de verificare a respectării suspendării activităţii la baruri, Restaurante și cafenele, în tot județul. Până astăzi, la ora 13, în Olt se aflau izolate la domiciliu 1.000 de persoane, iar 77 se aflau în carantină. Alte 723 erau ieșite din autoizolare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Slatina: Semafoare inteligente în marile intersecții

Primăria Slatina a accesat fonduri europene pentru implementarea unor proiecte ce fac parte din sistemul integrat de management al traficului și mobilității urbane. Montarea unor semafoare inteligente în marile intersecții este unul dintre acestea. Noile semafoare vor fluidiza traficul și vor garanta siguranța rutieră a conducătorilor auto și a pietonilor. Slătinenii spun că proiectul implementat de municipalitate era mai mult decât necesar pentru că va scăpa orașul de aglomerația din trafic.
18 Sep 2020