Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul, fruntaș la fonduri europene
15.01.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 792

În 2019, județul Olt a fost pe locul nouă în țară la absorbția fondurilor europene. OJFIR Olt a plătit anul trecut, peste 7 milioane de euro, iar cea mai mare sumă a fost destinată beneficiarilor de proiecte agricole. Submăsura 6.2 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” se află în topul celor mai accesate linii de finanțare.


În Olt, de la an la an se observă un interes major al fermierilor care doresc să acceseze fonduri europene. Fie că vorbim despre proiecte accesate de fermieri aflați la început de drum, fie despre mari proiecte de investiții derulate de instituții publice, toate au beneficiat de sprijin consistent din partea Uniunii Europene. Spre exemplu, numai anul trecut OJFIR Olt și-a depășit cu mult target-ul propus: plăți de 6 milioane de euro.
Sume importante de bani au fost destinate beneficiarilor de proiecte agricole, iar tinerii au fost cei mai harnici în accesarea liniilor de finanțare, spun reprezentanții instituției oltene.
În ultimul an financiar din PNDR 2014-2020, Oltul are ca target 1,51 de milioane de euro. În curând, se va deschide o nouă sesiune de depunere a cererilor de finanțare pentru Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, cu un buget de 40 de milioane de euro, la nivel național.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020