Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ultima pâine de Aluta
13.01.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 12517

Fabrica de pâine și produse de panificație Aluta se va închide, iar produsele cunoscute în rândul oltenilor încă de pe vremea comunismului vor dispărea complet de pe rafturi. Clădirea va fi demolată, pentru ca în locul ei să fie construite spații comerciale.


Fabrica de pâine Aluta din Slatina, unul din cei mai vechi producători de pâine și produse de panificație din țară, livrează ultimele pâini. Proprietarul a decis să închidă afacerea, care nu mai era profitabilă.
Odată cu această fabrică se va închide o filă din istoria Slatinei. Altădată, întregul județ se aproviziona cu pâine de Aluta. Eugeniile, ruladele, cornurile cu gem sau biscuiții de Aluta, care au îndulcit copilăria mai multor generații, u dispărut de pe rafturi. Pe vremuri, în clădirea imensă de la marginea orașului se lucra în trei schimburi, pentru ca slătinenii și toți oltenii să găsească pe rafturi produsele cu gust unic, atât de apreciate în acea perioadă. Oamenii au primit cu nostalgie vestea că, de mâine, produsele de Aluta nu vor mai fi găsite la raft.
În urma închiderii fabricii, 37 de muncitori vor fi disponibilizați.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020