Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oraș curat, cetățeni responsabili
13.01.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 404

Campania ,,Vrem un oraș curat” inițiată de OLT Tv merge mai departe, în speranța că va trezi spirtul civic în rândul cât mai multor slătineni. Începutul de săptămână aduce în prim-plan aceeași imagine dezolantă, a unui oraș în care gunoaiele stau pe lângă punctele de depozitare a deșeurilor, cele mai moderne sisteme din România. Echipa noastră a discutat cu angajații companiei de salubritate pentru a afla situațiile cu care ei se confruntă zilnic.


,,Vrem un oraș curat!”, dar nu știm să-l întreținem. Este luni dimineața, iar maldărele de gunoaie stau pe lângă pubele în așteptarea echipei de salubrizare. Angajații ne spun că situația este gravă și că în fiecare zi sunt adunate cantități uriașe de deșeuri aruncate la voia întâmplării. Pentru a menține cât de cât curățenia, mașinile de colectare a gunoiului trec și de trei ori pe zi. Și, totuși, munca lor e în zadar. Dimineața următoare apar noi grămezi de resturi menajere.
Există și exemple de bune practici, spun angajații companiei. În câteva zone ale orașului, puține la număr, curățenia este păstrată. Cetățenii rău intenționați sau nepăsători care sunt prinși că aruncă sacii de gunoi pe lângă pubele sunt mustrați de locatarii din zonă și puși să își arunce deșeurile acolo unde trebuie. Acest lucru ne arată faptul că implicarea civică poate salva imaginea orașului nostru.
Angajații firmei de salubritate spun că, singurul mod în care orașul poate fi păstrat curat este implicarea cetățenilor. În speranța că vom reuși să îi responsabilizăm pe cât mai mulți, noi vom continua campania „Vrem un oraș curat!”. Mulțumim tuturor celor care ne-au sesizat cu neregulile pe care le observă și așteptăm în continuare mesajele și imaginile voastre pe adresa de mail a redacției, office@olttv.ro.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020