Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Patronii, obligați să crească salariile minime
07.01.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 8314

Chiar dacă pensiile au fost întârziate, luna ianuarie vine, totuși, cu vești bune pentru angajați. Potrivit unei Hotărâri de Guvern publicate în Monitorul Oficial, salariul minim brut lunar a crescut de la 1 ianuarie la suma de 2.230 lei. Asta înseamnă că salariații olteni vor primi bani în plus. Inspectorii din cadrul ITM Olt atrag atenția că nerespectarea acestei majorări va atrage sancțiuni dure.


Noul an a început cu o veste bună pentru salariați. Dacă în 2019, minimul pe economie a fost stabilit la 2.080 de lei, cei de la Inspecţia Muncii au amintit că începând de la 1 ianuarie 2020, potrivit deciziei Guvernului, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a crescut până la suma de 2.230 lei lunar. Acest lucru înseamnă că un angajat va ajunge să câștige aproximativ 13 lei/oră, fără a include sporuri şi alte adaosuri, potrivit noilor reglementări.
Cu toate acestea, modificarea legislativă nu ajută și personalul cu studii superioare. Reprezentanții ITM Olt spun că salariul minim brut rămâne neschimbat, la suma de 2.350 de lei pe lună.

Nerespectarea dispozițiilor privind garantarea în plată a salariului minim brut pe țară se va sancționa cu amendă care poate ajunge și la 2.000 de lei.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020