Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pesta lovește încă o localitate din Olt
10.12.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 15834

Noi focare de pestă porcină au apărut în județul Olt. Recent au fost confirmate încă două cazuri de boală în gospodării non-profesionale din localitatea Poboru, iar medicii veterinari au luat măsuri imediate pentru prevenirea virusului. În acest moment 27 de localități sunt afectate de boala care a ucis mii de suine.


Pe de o parte noi focare se sting, iar pe de altă parte se confirmă noi cazuri de pestă porcină africană. Este situația din acest moment la nivelul județului Olt. Ultimele focare au fost confirmate în localitatea Poboru, spun reprezentanții DSVSA Olt.
Opt animale au fost ucise de virusul pestei porcine în cele două exploatații din Poboru, iar noi localități au fost incluse în zona de protecție în care este interzisă comercializarea porcilor, a cărnii sau a preparatelor din carne de porc.
Potrivit statisticilor realizate de DSVSA Olt, în Olt au fost confirmate 123 de focare de pestă porcină africană, iar până la această dată au fost stinse 64. De asemenea, până la această dată au fost achitate despăgubiri în valoarea de peste 2.2 milioane de lei pentru un număr de aproximativ 2.850 de capete.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020