Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pesta lovește încă o localitate din Olt
10.12.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 15650

Noi focare de pestă porcină au apărut în județul Olt. Recent au fost confirmate încă două cazuri de boală în gospodării non-profesionale din localitatea Poboru, iar medicii veterinari au luat măsuri imediate pentru prevenirea virusului. În acest moment 27 de localități sunt afectate de boala care a ucis mii de suine.


Pe de o parte noi focare se sting, iar pe de altă parte se confirmă noi cazuri de pestă porcină africană. Este situația din acest moment la nivelul județului Olt. Ultimele focare au fost confirmate în localitatea Poboru, spun reprezentanții DSVSA Olt.
Opt animale au fost ucise de virusul pestei porcine în cele două exploatații din Poboru, iar noi localități au fost incluse în zona de protecție în care este interzisă comercializarea porcilor, a cărnii sau a preparatelor din carne de porc.
Potrivit statisticilor realizate de DSVSA Olt, în Olt au fost confirmate 123 de focare de pestă porcină africană, iar până la această dată au fost stinse 64. De asemenea, până la această dată au fost achitate despăgubiri în valoarea de peste 2.2 milioane de lei pentru un număr de aproximativ 2.850 de capete.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Olteni „săltați” pentru furturi în Franța

Mai multe persoane din Slatina și Caracal sunt implicate într-o grupare infracțională, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ un milion de euro, prin furturi de componente de la locomotive, pe teritoriul Franței. În rețea sunt implicate persoane din mai multe județe din țară, iar polițiștii au descins, ieri, la locuințele lor. În total, în România și Franța, au fost arestați 10 suspecți, iar alte trei au fost plasați sub control judiciar.
13 Feb 2020