Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Val de concedieri la final de an
04.12.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 3397

Mai multe companii care au puncte de lucru în judeţul Olt au anunţat autorităţile cu privire la închiderea sau restrângerea activităţilor, astfel că peste 300 de oameni vor fi trimiși în şomaj. Cei mai mulți dintre ei sunt de la fabrica de componente auto IAC Balș, unde se va disponibila un număr de 226 de muncitori.


354 de muncitori rămân fără un loc de muncă, în prag sărbători. O societate de fabricare a componentelor auto şi două din domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte disponibilizează, începând cu luna decembrie, o parte din salariaţi. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt a fost înştiinţată cu privire la concedierile în masă.
Potrivit AJOFM Olt, de obicei, numărul persoanelor comunicat de angajatori în notificare nu corespunde cu numărul persoanelor concediate efectiv. Până la finalizarea procedurii, fie angajatorul își reorganizează activitatea și nu mai disponibilizează toate persoanele, fie persoanele al căror contract de muncă încetează se reangajează în perioada preavizului. De asemenea, companiile care vor recurge la concedieri colective trebuie să anunțe instituțiile abilitate cu cel puțin 30 de zile înainte.
Acesta este cel de-al doilea val de disponibilizări colective în județul Olt. În luna ianuarie, mai multe firme cu profil sezonier, au disponibilizat un număr de 258 de persoane. La sfârșitul lunii octombrie 2019, în evidențele AJOFM Olt erau înregistrați 8.738 de șomeri, numărul lor fiind în scădere față de perioada similară a anului trecut.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020