Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Un sat uitat, speranțe de repopulare
03.12.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 810

Un sat, patru femei și mila lui Dumnezeu. Imaginea satului Stupina din comuna Cârlogani este una liniștită, dar încă tristă. O localitatea în vârf de deal, înconjurată de pâlcuri de pădure, mistreți și căprioare. Pentru a readuce la viață satul pitoresc, autoritățile fac investiții care ar putea atrage tinerii.


Pe un deal din Cârlogani, la Stupina, într-un loc uitat de lume, mai locuiesc doar patru femei. Trecute de vreme, fără planuri de viitor și fără speranța unei vieți mai bune cele patru bătrâne s-au obișnuit cu singurătatea. Când privesc în zare, își amintesc însă că Stupina era cândva un sat frumos și plin de viață. Ulițele erau animate de glasuri de copii, iar casele mici și curțile mereu îngrijite. Acum, peste tot e pustiu.
Administrația locală din Cârlogani a intuit că singura soluție pentru a readuce tinerii în acest colt de rai este să investească în satul de pe deal. De curând, primăria a asfaltat drumul care trece prin pădure, iar terenurile abandonate cu zeci de ani în urmă au devenit atractive pentru cei care vor să și să își ridice case în comună.
Plecarea tinerilor în marile orașe sau în străinătate este o problemă cu care se confruntă majoritatea localităților rurale din județul Olt. Primăriile caută investitori care să își deschidă afaceri în mediul rural, pentru a crea locuri de muncă. Pe de altă parte, administrațiile locale investesc în rețele de apă și canalizare, rețele de drumuri și mai nou în rețele de gaze, pentru a spori confortul celor care aleg să locuiască la sat.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE