Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Persoanele cu dizabilități, o șansă la muncă
03.12.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 155

Tot mai multe persoane cu dizabilități din Olt reușesc să se descurce pe cont propriu. Datorită unor programe concepute special pentru această categorie socială, sute de oameni cu handicap au acum șansa de a se integra pe piața muncii.


Autoritățile și statul fac eforturi pentru reintegrarea persoanelor cu dizabilități. Ele sunte consiliate în vederea găsirii unui job, iar firmele primesc o subvenție lunară importantă pentru fiecare angajat.
Mădălin Nițu din Slatina este surdo-mut. În loc să aștepte acasă ajutorul oferit de stat persoanelor du dizabilități, tânărul a ales să muncească. El se numără de câteva luni bune printre salariații companiei Prysmian din Slatina. Bărbatul are grijă de echipamentul de protecție a muncii.
Mădălin nu este singurul angajat cu dizabilități din cadrul companiei. Conducerea firmei se declară mulțumită de activitatea acestora și este convinsă că pe viitor vor mai angaja și alte persoane, indiferent de calificarea lor.
În județul Olt, sunt sute de persoane cu dizabilități care au ales să muncească. Peste 80% dintre acestea sunt angajate la firme private.
Astăzi, în întreaga lume este Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilități. Este marcată în fiecare an pe 3 decembrie, cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale defavorizate.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE