Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Spectacolul naturii, pe râul Olt
02.12.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 797

Râul Olt este în această perioadă „casă” pentru sute de păsări venite să ierneze aici. Spectacolul naturii reprezintă o atracție pentru toți cei care traversează zona. Lebede, pelicani și diferite specii de rațe vor rămâne la Slatina până la primăvară, pentru că au hrană și un mediu potrivit, spun specialiștii de la Agenția de Mediu Olt.


La început de iarnă, râul Olt este un adevărat spectacol al naturii. Datorită temperaturilor ridicate, zeci de specii de păsări vor ierna aici, iar prezența lor este una cu adevărat spectaculoasă. Specialiștii de la Agenția pentru Protecția Mediului le monitorizează și le explică iubitorilor de natură de ce vin în zonă frumoasele exemplare.
Grațioasele lebede pot fi admirate chiar în apropierea podului, unde găsesc hrană din belșug și s-au împrietenit cu cei care opresc să admire frumosul peisaj.
Autoritățile supraveghează zona, pentru ca păsările să nu ajungă ținta unor vânători. Persoanele care încalcă legea se pot alege cu amenzi uriașe.
Potrivit unei monitorizări făcute în timpul anului, pe lacurile de acumulare ale Râului Olt, numărul păsărilor migratoare care au poposit aici a fost de câteva sute. Egrete mici, stârc cenușiu, chiar și lebede cuibăresc iarnă de iarnă aici și formează un spectacol neașteptat al naturii, la doar câțiva pași de traficul intens de pe Podul Olt.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE