Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Legume și fructe fără pesticide
02.12.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 95

Pe tot parcursul anului, inspectorii fitosanitari din Olt au fost în teren și au prelevat probe pentru identificarea nivelului de pesticide din legume, fructe și cereale. Zeci de analize au fost trimise către laboratorul de București, iar rezultatele au arătat că în niciunul din cazuri nu au fost înregistrate depășiri.


Zeci de fermieri din Olt au fost vizitați de inspectorii fitosanitari. Aceștia au desfășurat o campanie amplă care a avut ca scop principal depistarea eventualelor reziduuri de pesticide din legume, fructe și cereale. Cele mai multe probe au fost extrase din roșiile oltenești înscrise în Programul „Tomata”.
Rezultatele sunt îmbucurătoare și demonstrează că producătorii agricoli respectă recomandările inspectorilor fitosanitari în ceea ce privește utilizarea în siguranță a produselor de protecție a plantelor.
Reprezentanții Oficiului Fitosanitar Olt au câteva sfaturi și pentru consumatorii de fructe și legume.
Această campanie s-a desfășurat la nivel național, iar produsele verificate îndeplinesc standardele de calitate, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE