Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ordine de protecție încălcate
29.11.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 173

Zeci de ordine de protecție au fost emise de polițiștii olteni, iar o parte dintre acestea au fost încălcate, în cazul femeilor agresate sau amenințate de soți sau de concubini. Cele mai multe cazuri de agresiune au fost înregistrate la Caracal și Slatina.


Dacă până acum, victimele violenței în familie care solicitau un ordin de protecție, după ce erau agresate de soț sau concubin, trebuia să îl aștepte din instanță, de la finalul lunii decembrie 2018, legea s-a schimbat. Polițiștii au dreptul să intervină pe loc într-o astfel de situație și să îndepărteze agresorul de îndată de lângă victima sa. Anul acesta, oamenii legii au emis aproape 100 de ordine de protecție, pentru femeile amenințate sau agresate de soți ori de concubini. O parte dintre aceste ordine au fost încălcate de bărbații violenți, împotriva cărora au fost luate noi măsuri.
Cele mai multe ordine de protecție au fost emise de polițiștii din municipiul Caracal, respectiv, 33 de ordine, urmate de polițiștii din Slatina, care au eliberat 25 de ordine. Acestea sunt valabile pentru o perioadă de 5 zile, timp în care agresorii, au mai multe interdicții, printre care și apropierea de victime.
Bărbații violenți care au încălcat aceste ordine de protecție s-au ales cu noi dosare penale. Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite la 112 sau la sediul unităţilor de poliţie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE