Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Noi focare de pestă porcină în Olt
27.11.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 3842

Se pare că Oltul nu va scăpa prea curând de pesta porcină africană. În timp ce mai multe focare au fost stinse, alte noi cazuri de boală au fost confirmate recent de către reprezentanții DSVSA Olt. Medicii veterinari au luat decizia uciderii preventive a tuturor animalelor din cele patru exploatații non-profesionale în care a fost depistat virusul.


Oltul se numără printre județele afectate grav de pesta porcină africană. De la începutul anului și până în prezent, virusul a fost confirmat în zeci de localități. Pe de o parte, vechile focare sunt stinse, iar pe de altă parte apar noi cazuri. Medicii veterinari sunt tot timpul în alertă și iau măsuri imediate pentru a preîntâmpina răspândirea virusului.

Peste 520 de crescători de porci din județ, afectați de pesta porcină africană, au fost despăgubiți de stat, până la această dată.
Potrivit datelor centralizate de Direcția Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor Olt, la nivelul județului, în focarele de boală au fost eliminați 1.014 de porci din gospodăriile afectate. Iar în acțiunile de ucidere preventivă a tuturor porcilor din localitățile Cilieni, Sprâncenata, Slăveni, Stoenești și Orlea au fost eliminați 2.036 de porci. Între 3.000 la 6.000 de lei este amenda pe care o primesc persoanele nu anunță medicul veterinar, în termen de 48 de ore despre suspiciunea sau apariția unei boli transmisibile la animale, spun reprezentanții instituției.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE