Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Alegeri prezidențiale mai bine organizate
10.11.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 200

Ziua zero a alegerilor prezidențiale este astăzi, 10 noiembrie 2019. Oamenii sunt așteptați la urne pentru a pune ștampila pe candidatul care a reușit să le câștige cel mai mult încrederea. Nici președinții secțiilor de votare nu vor avea o zi ușoară. Echipa OLT Tv a refăcut întreg traseul pe care aceștia trebuie să îl parcurgă, imediat după terminarea numărării voturilor.


Votul este un drept democratic pentru toți cetățenii cu vârstă peste 18 ani. În județul Olt sunt amenajate 380 de secții de votare, care vor deservi 360.000 de alegători. Partidele politice au avut la dispoziție o lună de zile pentru a-i îndemna pe cetățeni să meargă la urne. Au avut misiunea să își facă temele cât mai bine, mai ales după prezența masivă la urne din mai 2019. Și cetățenii au o mare responsabilitatea astăzi. Să meargă la vot, dar nu în orice condiții. Trebuie să respecte toate regulile pentru o bună funcționare a procesului electoral. Reprezentanții Biroului Electoral Județean Olt atrag atenția că orice formă de fraudare a votului, va fi drastic sancționată.
Ca urmare a unui ordin de Prefect, eliberat pe 1 noiembrie 2019, sediul Biroului Electoral Județean Olt s-a mutat în incinta fostului Colegiu Agricol ,,Carol I”. De asemenea, au fost adoptate o serie de măsuri pentru buna organizare și desfășurare a procesului electoral. Echipa OLT Tv s-a pus, astăzi, în pielea președinților secțiilor de votare și au parcurs întreg procesul de predare a documentelor rezultate după numărarea voturilor.
Echipajele de Poliție vor fi și ele în alertă în ziua alegerilor. Pe lângă asigurarea ordinii și liniștii publice, acestea trebuie să dirijeze traficul, astfel încât să fie evitate ambuteiajele.
Prefectul județului Olt a luat toate măsurile necesare pentru ca în perioada așteptării să existe condițiile optime pentru președinții, locțiitorii și reprezentanții secțiilor de votare. Așa se face că, în noua locație, vor exista două zone de parcare a mașinilor, care vor fi indicate de către polițiști sau jandarmi.
Sălile de așteptare vor fi dotate cu un sistem audio de anunțare a ordinii de prezentare a documentelor spre validare. În fiecare sală vor fi montate aparate cu apă rece și caldă și pubele pentru colectarea gunoiului.
După verificarea și validarea tuturor documentelor, președinții, locțiitorii și reprezentanții secțiilor de vot vor fi îndrumați de către personalul de pază spre ieșirea din sediul Biroului Electoral Județean.
Dacă totul va decurge conform planului, atunci vom putea avea un proces electoral civilizat. Fără cozi imense la predarea buletinelor și nervi întinși la maximum, cum s-a întâmplat până acum.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE