Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sponsorizări pentru sute de ONG-uri
08.11.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 122

Crește numărul entităților non-profit care pot primi sponsorizări din partea microîntreprinderilor. De anul acesta, cei 20% din impozitul pe venit pot fi redirecționați către orice ONG înscris într-un registru al ANAF. Activitățile sociale, cele de cult și sportul sunt principalele domenii către care societățile acordă sponsorizări.


Microîntreprinderile pot face sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe venit, către unitățile fără scop lucrativ. Începând de anul acesta, numărul ONG-urilor care vor putea beneficia de aceste sume va fi mult mai mare, ca urmare a unor modificări legislative.
În registrul Agenției Județene a Finanțelor Publice Olt erau, până anul trecut, 10-11 entități care puteau beneficia de sponsorizări. Anul acesta, numărul lor a depășit deja 200, ceea ce indică faptul că și sumele primite drept sponsorizări vor fi mult mai mari. Mai ales că procedura de direcționare a celor 20% din impozitul pe venit este una simplă.
În evidentele fiscului oltean sunt înregistrate peste 12.000 de microîntreprinderi care, teoretic, ar putea dona o parte din impozit. De regulă, cele mai multe fonduri se îndreaptă către fundațiile cu activități sociale, către biserici, dar și către asociații sportive.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE