Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Amenzi drastice pentru apelurile false la 112
08.10.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 95

Sancțiuni drastice pentru apelarea abuzivă la 112. Poliția Olt anunță că, în urma unor modificări legislative, cei care apelează fără motiv numărul de urgență riscă sancțiuni uriașe ce ajung până la 5.000 de lei. Ele pot fi aplicate chiar de luna aceasta.


 O glumă proastă la 112 sau apelarea abuzivă a serviciului de urgență se sancționează drastic. Poliția Olt anunță, printr-un comunicat de presă, că cei care vor alerta fals numărul de urgență vor primi amenzi mai mari. Dacă până acum, sancțiunea pentru această faptă era de 500 de lei, ea ajunge până la 5.000 de lei. Noile sancțiuni pot fi aplicate începând din data de 3 octombrie.
Nu puține au fost situațiile în care anumite persoane au sunat la 112, fie pentru o se distra, fie pentru a anunța un incident care nu reprezenta o urgență. Polițiștii fac apel la cetățenii să formeze acest număr numai în caz de urgență.
Pe 26 august 2019, o tânără din Caracal a fost căutată timp de 12 ore de poliție, după un apel fals la 112. Zeci de forțe de intervenție s-au mobilizat atunci și au împânzit județul. Fata a fost găsită teafără și le-a spus oamenilor legii că a făcut o glumă. Polițiștii speră ca prin amenzile drastice aplicate acum, astfel de cazuri să fie tot mai puține.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

UPU Pediatrie la Slatina, de anul viitor

Spitalul Județean de Urgență Slatina va avea, în sfârșit, Unitate de Primiri Urgențe la Pediatrie. Demersurile pentru înființarea noului serviciu au început deja, iar acesta ar putea deveni funcțional la începutul anului viitor. Asaltați de solicitări, atât la camera de gardă, cât și pe secție, medicii pediatri, care solicită de mai mulți ani Urgențe la Pediatrie, spun că nu vor mai fi nevoiți să fugă dintr-o parte în alta. Totodată, copiii nu vor mai aștepta cu orele pentru a fi consultați, așa cum se întâmplă în prezent.
16 Oct 2019