Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Traficul, deviat pe barajele Slătioara și Moșteni
03.10.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 3118

Continuă procedurile pentru reabilitarea și modernizarea Podului de peste râul Olt. Deși lucrările care ar fi trebuit să înceapă deja, vor demara în primăvară, până atunci vor fi pregătite cele două variante de ocolire, respectiv Barajele Slătioara și Moșteni, pentru a prelua traficul de pe pod. Ambele rute ocolitoare vor fi reparate, astfel încât circulația vehiculelor până în 3,5 tone și peste această greutate, să nu aibă de suferit.


Podul Olt se închide anul viitor, pentru reparații. După mai multe discuții în care au analizat variantele disponibile, autoritățile au stabilit în cele din urmă două variante de ocolire: Barajele de la Slătioara și Moșteni. S-a stabilit ca lucrările să înceapă în primăvară, iar până atunci au loc procedurile privind depunerea documentației și obținerea avizelor necesare.
Potrivit autorităților, proiectul de reabilitare a podului rutier a fost deja depus. În prezent, el se află în avizare la Comisia Tehnico-Economică de la Companie. Autoritățile au stabilit două rute ocolitoare: una pentru traficul ușor, iar cealaltă pentru traficul greu.
Până la începerea lucrărilor, vor fi pregătite cele două variante ocolitoare, care vor prelua traficul de pe podul rutier. Barajul de la Slătioara va fi reabilitat de autoritățile locale și județene, iar cel de la Moșteni este inclus în același proiect cu Podul Olt.
Un consorţiu italian va reabilita podul rutier peste râul Olt și drumul de pe baraj. Contractul de atribuire a lucrării a fost semnat încă din vara anului trecut de reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova. Podul Olt este ieșit de foarte mult timp din garanție, iar în ultimii anii aici au apărut numeroase gropi.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Starea tehnică a mașinilor, la control

Zeci de mașini au fost controlate, astăzi, de polițiștii Biroului Rutier Slatina și de reprezentanții Registrului Auto Român. Aceștia au acționat în două localități din județ, unde au verificat starea tehnică a vehiculelor, încercând să prevină în acest fel accidentele de circulație. În doar câteva ore, au fost reținute mai multe certificate de înmatriculare și permise de conducere, iar șoferii au primit termen de remediere a problemelor găsite la mașini.
19 Feb 2020