Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Apa din fântâni, testată gratuit
11.09.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 119

Ministerul Apelor și Pădurilor, va demara, în perioada următoare, o caravană de testare gratuită a nivelului nitraților din fântâni. Oltul este unul dintre județele în care poluarea cu nitrați este în continuare la cote ridicate, cei mai afectați fiind bebelușii. Medicii pediatri trag un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de apă din fântână.


Într-un județ în care agricultura este dezvoltată, și pânza freatică are de suferit din cauza cantităților mari de nitrați și nitriți. Gunoiul de grajd, dar și reziduurile din pesticide afectează calitatea apei din fântânile populației. Oltul este unul dintre județele în care Ministerul Apelor și Pădurilor va desfășura o caravană de testare gratuită a apei.
Bebelușii și copiii mici sunt primii afectați, în cazul consumului de apă cu nitrați. În cazul lor, laptele praf trebuie preparat cu apă îmbuteliată.
Medicii pediatri spun că, în ultimii ani, numărul bebelușilor afectați de „sindromul copilului vânăt” este în scădere. În mediul rural, sunt încă familii care folosesc apă din fântână în prepararea formulei de lapte praf.
Direcția de Sănătate Publică Olt monitorizează în permanență calitatea apei din fântânile publice, iar acolo unde sunt descoperite neconformități, populația este înștiințată prin afișe despre pericolul consumului apei contaminate. În cazul fântânilor din gospodării, proprietarii sunt cei care trebuie să se asigure că apa este potabilă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE