Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Încă două focare de pestă porcină
19.07.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 434

Autoritățile oltene sunt din nou în alertă. Pesta porcină africană se extinde la nivelul județului Olt. Au fost confirmate încă două focare, unul într-o gospodărie din Cilieni, iar celălalt la o altă stână de pe raza localității Ianca. Continuă acțiunea de ucidere preventivă a tuturor suinelor din Cilieni, aceeași măsură fiind luată și la stâna din Ianca.


Virusul pestei porcine africane a ajuns și la alte suine din Olt. Mai exact, medicii veterinari au confirmat prezența acestuia la trei animale, unul aparținând unui localnic din Cilieni, iar alți doi crescuți în libertate, la o stână de pe raza localității Ianca. Și aici, sursa probabilă a îmbolnăvirii o reprezintă porcii mistreți.
Proprietarul stânei deținea mai mulți porci. Testele efectuate în laboratorul DSVSA Olt au indicat prezența virusului, fapt ce i-a determinat pe veterinari să ucidă toate animalele. Totodată, pentru prevenirea răspândirii virusului, alte localități din Olt și Dolj au fost incluse în zona de supraveghere a focarului.
În paralele cu acțiunea de la stâna din Ianca, medicii veterinari desfășoară acțiunea uciderii porcilor în localitatea Cilieni. Ieri, potrivit celor de la DSVSA Olt, încă 109 capete, din 34 de exploatații au fost eliminate de echipele de specialiști.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE