Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Carduri blocate, pacienții în așteptare
10.07.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 178

A fost blocaj, astăzi, în sistemul national de sănătate. Cardurile pacienților nu au putut fi activate, iar medicii au fost în imposibilitatea de a valida consultațiile și rețetele eliberate. Oamenii au fost nevoiți să aștepte pe la ușile cabinetelor medicale, sau chiar să revină, după câteva ore, pentru a-și ridica rețetele. Situația este la fel aproape în fiecare zi, se plâng, și medicii și pacienții.


„Să funcționeze sistemul“! Își urează, mai nou, medicii de familie, atunci când încep programul. A devenit deja un fenomen ca Sistemul Informatic din Sănătate să cedeze, iar cardurile să fie blocate. Și astăzi s-a întâmplat la fel. La cabintele de la Policlinica Veche, din Slatina, pacienții au fost nevoiți să aștepte, până când sistemul a început să funcționeze.
La fel de greu se descurcă și faramciile. De cele mai multe ori, rețetele sunt eliberate în sistem offline, însă nu tot timpul este posibil acest lucru, spun farmaciștii.
Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Olt recunosc că sistemul funcționează deficitar, însă, spun că o parte din vină ar avea-o și medicii de familie, pentru că unii dintre ei nu eliberează rețetele offline.
La rândul lor, medicii susțin că refuză să lucreze în sistem offline, pentru că se poate întâmpla ca rețetele să nu fie validate și atunci le vor plăti cu bani din buzunarul lor.
Până la remedierea situației, atât medicii, pacienții, dar și farmaciștii sunt nevoiți să se înarmeze cu multă răbdare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE