Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Carduri blocate, pacienții în așteptare
11.07.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 92

A fost blocaj, astăzi, în sistemul national de sănătate. Cardurile pacienților nu au putut fi activate, iar medicii au fost în imposibilitatea de a valida consultațiile și rețetele eliberate. Oamenii au fost nevoiți să aștepte pe la ușile cabinetelor medicale, sau chiar să revină, după câteva ore, pentru a-și ridica rețetele. Situația este la fel aproape în fiecare zi, se plâng, și medicii și pacienții.


„Să funcționeze sistemul“! Își urează, mai nou, medicii de familie, atunci când încep programul. A devenit deja un fenomen ca Sistemul Informatic din Sănătate să cedeze, iar cardurile să fie blocate. Și astăzi s-a întâmplat la fel. La cabintele de la Policlinica Veche, din Slatina, pacienții au fost nevoiți să aștepte, până când sistemul a început să funcționeze.
La fel de greu se descurcă și faramciile. De cele mai multe ori, rețetele sunt eliberate în sistem offline, însă nu tot timpul este posibil acest lucru, spun farmaciștii.
Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Olt recunosc că sistemul funcționează deficitar, însă, spun că o parte din vină ar avea-o și medicii de familie, pentru că unii dintre ei nu eliberează rețetele offline.
La rândul lor, medicii susțin că refuză să lucreze în sistem offline, pentru că se poate întâmpla ca rețetele să nu fie validate și atunci le vor plăti cu bani din buzunarul lor.
Până la remedierea situației, atât medicii, pacienții, dar și farmaciștii sunt nevoiți să se înarmeze cu multă răbdare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019