Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Speriați de pestă, nu mai cresc porci în gospodării
21.06.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 78

Speriați de virusul pestei porcine africane mai bine de 3.000 de fermieri olteni au renunțat să mai crească porci în gospodării, în ultimul an. Din recensământul veterinarilor rezultă însă că exploatațiile comerciale funcționează la capacitate maximă, iar în ultimul an a fost autorizată încă o fermă, în Ipotești.


Pesta porcină africană, care a afectat și județul Olt anul trecut, i-a descurajat pe mulți crescători de animale, care au renunțat să mai cumpere porci și să îi crească în gospodării. Ultimele statistici ale Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța alimentelor indică o scădere semnificativă, cu peste 3.100, a numărului de exploatații particulare de porci.
Astfel, dacă în data de 20 iunie 2018 figurau, în baza națională, 27.087 exploatații, anul acesta, numărul lor este de numai 23.973. În schimb, cei care continuă să crească porci în gospodării, au mărit numărul de capete și se constată astfel o creștere de la 82.430 de animale anul trecut, la 91.387 anul acesta. De asemenea, fermele comerciale din județ au reușit să își țină porcii la adăpost de virusul ucigaș, iar un om de afaceri a reușit chiar să își autorizeze o nouă fermă de porci la Ipotești.

La nivelul județului funcționează, în prezent, 10 exploatații comerciale de porci.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019