Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
De pe băncile școlii direct în șomaj
20.06.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 70

30 iulie este ultima zi în care absolvenții se pot înregistra în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru a intra în posesia subvenției de 250 de lei. Ajutorul de șomaj se acordă la cerere, pe o perioadă de șase luni. Până la această dată, 202 olteni au solicitat acest drept.


Elevii care au finalizat cursurile învățământului liceal, promoția 2019, și care nu doresc să meargă la facultate sunt așteptați să vină la AJOFM. Aici ei pot beneficia atât de sprijin specializat în vederea găsirii unui job, cât și de ajutor de șomaj. Fie că vor promova sau nu examenul de bacalaureat, elevii de clasa a XII-a pot solicita subvenția de la stat, în valoare de 250 de lei pe lună.
Mii de elevi olteni au absolvit liceul în acest an școlar, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Olt.
Până la această dată, 202 elevi de clasa a XII-a s-au înregistrat deja ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Cei mai mulți s-au adresat agenției din Slatina, 83, iar cei mai puțini instituției din Corabia, 3. Statul vine în sprijinul celor care doresc să muncească, oferind prime în bani. Astfel, persoanele care își găsesc un job în termenul de 60 de zile de la absolvire, primesc din partea statului o primă de inserție în valoare de 1.500 de lei. Ei trebuie să fie angajați cu normă întreagă pe o perioadă mai mare de 12 luni. În 2018, în Olt, 964 de absolvenți au fost înscriși în baza Agenției Județene pentru Ocuparea forței de Muncă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019