Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Suntem tot mai puțini în Olt
19.06.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 191

Scădere semnificativă a populației județului nostru, în ultimul deceniu. Potrivit datelor furnizate de Direcția Regională de Statistică Olt, în mediul rural, Oltul a pierdut cei mai mulți locuitori. Sporul natural negativ și migrarea externă masivă sunt principalele cauze care au condus la această situație.


Județul nostru are din ce în ce mai puțini locuitori, fie că vorbim de mediul urban sau cel rural. În ultimii zece ani, potrivit statisticilor, populația din Olt a scăzut cu 9 %. Comparativ cu anul 2008, în 2018, populația Oltului a scăzut cu 10,2% în mediul rural, iar în mediul urban cu 7,7%. De asemenea, se remarcă reducerea ponderii populației tinere și creșterea ponderii populației vârstnice.
În ultimii ani, la nivelul județului Olt s-au înregistrat mai multe decese decât nașteri. Oltenii spun că nu își mai doresc mulți copii pentru că nu le pot oferi un trai decent.
În 2008 s-au născut 3.904 bebeluși, iar anul trecut, s-au născut cu 741 mai puțini.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019