Înregistrarea activității la Registrul Comerțului, o bucătărie curată și alimente luate direct de la fermă. Acestea sunt condițiile minime pe care trebuie să le îndeplinească orice gospodar care vrea să vândă mâncare proaspătă celor care îi trec pragul. Preparatele culinare vor conține doar ingrediente naturale, provenite însă din ferme supuse controlului sanitar veterinar. Laptele și produsele lactate vor fi procurate de la fermele de animale autorizate sau înregistrate.
Din categoria unităților autorizate sanitar-veterinar, în Olt sunt trei abatoare, șapte unități de procesare a cărnii și tot atâtea ferme care produc și ambalează ouă, două ferme de vaci autorizate pentru producția de lapte. La acestea se adaugă fermele mai mici, înregistrate la Direcția Sanitar-Veterinară.
Mai sunt înregistrate șapte exploatații care produc și pun pe piață lapte și 96 de centre de prelucrare a laptelui. Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor derulează o campanie prin care îi ajută pe cei interesați să deschidă puncte gastronomice locale. Reprezentanții instituției au transmis tuturor primăriilor informări în legătură cu acest proiect derulat la nivel național. Dacă există persoane interesate să își autorizeze bucătăriile ca puncte gastronomice locale, vor fi ajutate să se autorizeze.