Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Alimente proaspete prin punctele gastronomice
07.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 196

Dacă vreți să vă deschideți un punct gastronomic în gospodăria proprie, aveți de unde să luați materia primă. În județul Olt sunt zeci de ferme autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar, care oferă carne, inclusiv de vânat, ouă, lapte, brânzeturi și miere, proaspete și sigure pentru consum.


 Înregistrarea activității la Registrul Comerțului, o bucătărie curată și alimente luate direct de la fermă. Acestea sunt condițiile minime pe care trebuie să le îndeplinească orice gospodar care vrea să vândă mâncare proaspătă celor care îi trec pragul. Preparatele culinare vor conține doar ingrediente naturale, provenite însă din ferme supuse controlului sanitar veterinar. Laptele și produsele lactate vor fi procurate de la fermele de animale autorizate sau înregistrate.
Din categoria unităților autorizate sanitar-veterinar, în Olt sunt trei abatoare, șapte unități de procesare a cărnii și tot atâtea ferme care produc și ambalează ouă, două ferme de vaci autorizate pentru producția de lapte. La acestea se adaugă fermele mai mici, înregistrate la Direcția Sanitar-Veterinară.
Mai sunt înregistrate șapte exploatații care produc și pun pe piață lapte și 96 de centre de prelucrare a laptelui. Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor derulează o campanie prin care îi ajută pe cei interesați să deschidă puncte gastronomice locale. Reprezentanții instituției au transmis tuturor primăriilor informări în legătură cu acest proiect derulat la nivel național. Dacă există persoane interesate să își autorizeze bucătăriile ca puncte gastronomice locale, vor fi ajutate să se autorizeze.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii luară banii pentru tomate

Primii 1.000 de legumicultori olteni înscriși în Programul Tomata care au depus documentele justificative ce atestă vinderea celor 2.000 de kilograme de roșii au primit banii. Reprezentanții Direcției Agricole spun că, până la sfârșitul săptămânii, alți o mie de fermieri vor avea banii în conturi. Pentru ciclul întâi al producției producătorii mai au la dispoziție doar două zile să-și valorifice marfa, termenul limită fiind 15 iunie.
13 Iun 2018

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018