Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Noutăți și tradiții la „Oltenii și restul lumii“
31.08.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 120

„Oltenii și restul lumii“ începe anul acesta mai devreme și vine cu multe noutăți pentru slătineni. Între 15 și 17 septembrie, în cele trei zile ale festivalului, trei actrițe vor face must în lin, pe esplanadă. Tot aici vor fi ateliere de creație, iar pe străzi vom fi întâmpinați de fachiri și personaje pe picioroange, costumate în straie populare oltenești. La Podul Olt se joacă piesa de teatru „Frankfurt caută muiere“, iar seara, buna dispoziție va fi asigurată de artiști renumiți


 Tradiție și noutate, acestea sunt cuvintele de ordine, pentru ediția de anul acesta a Festivalului „Oltenii și restul lumii“. Autoritățile din Slatina au vrut să aducă un suflu nou acestei manifestări cultural-artistice, aflate la ediția a XXIII-a. Așa că au păstrat specificul sărbătorii, cu tot cu vamă oltenească, dar au inserat și activități interactive, toate în aceeași notă, a păstrării și valorificării tradițiilor oltenești. Festivalul începe joi seara, cu prezentarea „Slatina culturală- Tradiții și umor“.

Vineri, la Podul Olt se va instala vama oltenească, prin care se va putea trece doar cu pașaport de oltean și cu un praz verde. Iar șoferii vor fi invitați să servească pastramă cu mămăligă și o cană de must.

În toate cele trei zile ale festivalului, pe Esplanadă vor fi două ateliere de creație, în cadrul cărora copiii vor fi ajutați de traineri să confecționeze felicitări cu motive oltenești și coronițe din spice de grâu și flori. Dar acestea nu sunt singurele noutăți ale ediției de anul acesta.

Serile de week-end se vor încheia cu spectacole în aer liber, pe Esplanadă.

Iar duminică seara, slătinenii sunt invitați la teatru. Daniela Nane va interpreta rolul principal în piesa „Black and White“. Municipalitatea a decis ca, de anul acesta, Festivalul „Oltenii și restul lumii“ să fie organizat mai devreme.

Pe slătineni îi așteaptă, deci, o toamnă plină de distracție și surprize, asezonate cu muzică bună.

 

 

oltenii si restul lumii editia XXIII daniela nane
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE