Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Veghează la siguranţa alimentelor
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 48

În goana după cumpărăturile de sărbători, suntem expuşi unui risc mai mare de a pune pe masă produse de o calitate îndoielnică. De aceea, reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniul alimentar supraveghează piaţa mult mai atent, în această perioadă, iar primele sancţiuni au început să apară.
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a început verificările la produsele specifice sărbătorilor, dar şi în localurile care vor organiza petreceri în această perioadă. Şi produsele de post, din ce în ce mai căutate zilele acestea, au fost controlate de comisari.

Inspectorii sanitari veterinari sunt cu ochii pe magazinele de carne, dar şi pe târgurile neautorizate, care nu au voie să vândă animale vii sau tăiate. Şi controalele în trafic vor fi intensificate, iar animelele transportate fără documente vor aduce sancţiuni drastice, atât pentru vânzători cât şi pentru cumpărători.

Iar dacă vreţi să petreceţi sărbătorile în siguranţă, acasă şi nu în spital, trebuie să ţineţi cont de câteva recomandări ale specialiştilor.

Examenul trichineloscopic la porcii sacrificaţi în gospodării este, de asemenea, obligatoriu. Acesta se poate efectua în cele şapte puncte ale Direcţiei Sanitare Veterinare din Slatina, Caracal, Balş, Corabia şi Scorniceşti , dar şi în alte 83 de cabinete ale medicilor concesionari.

REDACTOR:SIMONA VÂRBAN
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020