Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Alro Slatina-oamenii, proiect de viitor
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 65

„Un angajat implicat care să vadă în Alro o parte din propria afacere, să gândească antreprenorial”. Acesta poate fi aluministul anului 2020. Iar ca acest lucru să devină realitate, viitorul angajat trebuie să fie un tânăr pregătit în şcoală sau facultate pentru Alro, care să fi făcut practică aici, care să fi trecut prin diferite programe de formare profesională, cu doctorat în străinătate finanţat de Alro, un specialist în industria aluminiului pregătit pentru succes. Îl descoperim în cadrul unui nou episod al campaniei Olt Tv, „Alro, drumul către performanţă”.


Angajatul Alro, aluministul de la Slatina, pare un personaj rupt din filmele americane despre marile companii internaţionale. Valorile sale, responsabilităţile, respectarea procedurilor, dar şi permanenta formare profesională au făcut ca fiecare angajat să simtă că este o parte din companie, că munca lui este importantă şi că el trebuie să parcurgă alături de „Alro, drumul către performanţă”. Iar acest drum nu a fost deloc uşor.

Prima provocare a fost schimbarea mentalităţilor.

A urmat lupta cu rutina, pentru că performanţa nu se obţine cu angajaţi plictisiţi, ci cu oameni activi, dornici să înveţe mereu ceva nou, să avanseze profesional în cadrul unei companii multinaţionale, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est.

Dacă, în urmă cu douăzeci de ani, Alro se confrunta cu fluctuaţia mare a personalului şi nu reuşea să îşi formeze specialiştii de care avea nevoie, acum se poate vorbi despre o echipă completă şi competentă.

Unul dintre motivele pentru care, în 2014, numai câţiva aluminişti mai părăsesc compania, iar cei care o fac invocă motive care ţin de schimbarea oraşului sau alte probleme de familie, este şi formarea continuă profesională de care beneficiază angajaţii Alro. De la cursuri cu specialiştii din companie, la pregătire în marile universităţi din ţară şi străinătate, doctorate naţionale şi internaţionale finanţate de Alro, dar şi posibilitatea de a face cercetare au făcut ca în fabrica de la Slatina să se realizeze produse performante în industria aluminiului cerute pe piaţa de auto şi în industria aeronautică.

Compania a fost partener în proiecte cu finanţare europeană pentru formarea profesională atât a propriilor angajaţi, cât şi a şomerilor.

Şi poate părea extrem de complicat să ajungi să lucrezi în Alro, însă la primul interviu trebuie să punctezi la un singur capitol.

De aceea, Alro Slatina a început să îşi pregătească încă din timpul şcolii viitorii angajaţi. Proiectul „Şcoala Profesională”, iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi Primăria Slatina, a fost implementat de fabrica de aluminiu în acest an şcolar, iar din 2015 vor fi şi mai multe specializări.

După terminarea şcolii, tinerii să pot angaja la Alro Slatina.

Viitorii angajaţi Alro sunt şi studenţii de azi care vin în vizite de documentare, fac stagii de practică, lucrări de licenţă aici. Compania are parteneriate cu toate centrele universitare din ţară.

Sunt angajaţi Alro care, atunci când au fost studenţi, au lucrat pe perioada verii în fabrică.

Studenţii şi elevii de azi care sunt implicaţi în diferite proiecte ale Alro Slatina sunt aluminiştii de mâine, bine pregătiţi, implicaţi, specialiştii în metalurgie de care România are nevoie. În cei aproape 50 de ani, de când prima şarjă de aliminiu a ieşit pe porţile fabricii de la Slatina, din mâinile primilor aluminişti, totul s-a schimbat. Alro este acum o companie multinaţională modernă, cu un alt set de valori, care a creat o comunitate nouă în fabrică, din care fac parte oameni cu mentalităţi de antreprenori, bazate pe performanţă. Trecutul este alcătuit din poveştile şi legendele din uzina de aluminiu. Viitorul este al lor.

REDACTOR:CRINA JILAVU
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020