Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Accidentele de muncă, în scădere
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 47

Situaţia accidentelor de muncă petrecute pe raza judeţului Olt anul acesta s-a schimbat mult, comparativ cu anii precedenţi. Dacă în urmă cu şase ani numărul unor astfel de evenimente depăşea ordinul sutelor, acum acesta nu a trecut de 45 de cazuri.


Una dintre cele mai importante activităţi desfăşurate de Inspectoratul Teritorial de Muncă este aceea de prevenire a producerii accidentelor în timpul programului de lucru. Situaţia privind numărul acestor evenimete în 2014 a fost prezentată astăzi, în cadrul Comisiei de Dialog Social. Din cele 45 de cazuri, doar trei s-au soldat cu decesul angajaţilor.Iată care au fost principalele cauze care au condus la producerea unor astfel de evenimente.Majoritatea persoanelor implicate în accidente de muncă sunt bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani. Dacă ar fi să comparăm situaţia ultimilor patru ani, în 2014 s-au produs cele mai puţine astfel de evenimente. În ceea ce priveşte bolile profesionale, au fost înregistrate peste 160 de cazuri.În funcţie de vechimea în muncă a persoanelor afectate, majoritatea cazurilor sunt angajaţii cu o vechime de peste 15 ani.

REDACTOR: IULIA NEDELOIU
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020