Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Accidentele de muncă, în scădere
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 122

Situaţia accidentelor de muncă petrecute pe raza judeţului Olt anul acesta s-a schimbat mult, comparativ cu anii precedenţi. Dacă în urmă cu şase ani numărul unor astfel de evenimente depăşea ordinul sutelor, acum acesta nu a trecut de 45 de cazuri.


Una dintre cele mai importante activităţi desfăşurate de Inspectoratul Teritorial de Muncă este aceea de prevenire a producerii accidentelor în timpul programului de lucru. Situaţia privind numărul acestor evenimete în 2014 a fost prezentată astăzi, în cadrul Comisiei de Dialog Social. Din cele 45 de cazuri, doar trei s-au soldat cu decesul angajaţilor.



Iată care au fost principalele cauze care au condus la producerea unor astfel de evenimente.



Majoritatea persoanelor implicate în accidente de muncă sunt bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani. Dacă ar fi să comparăm situaţia ultimilor patru ani, în 2014 s-au produs cele mai puţine astfel de evenimente. În ceea ce priveşte bolile profesionale, au fost înregistrate peste 160 de cazuri.



În funcţie de vechimea în muncă a persoanelor afectate, majoritatea cazurilor sunt angajaţii cu o vechime de peste 15 ani.

REDACTOR: IULIA NEDELOIU
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024