Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vaccinul anti-HPV, epuizat în unele cabinete
08.12.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 83

Vaccinul împotriva cancerului de col uterin, administrat fetițelor cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, s-a terminat în unele cabinete ale medicilor de familie din județul Olt. Este vorba despre dozele solicitate anul trecut. Cererile primite pentru anul acesta nu au putut fi onorate, deoarece nu mai există vaccin, iar medicii nici nu știu când vor primi o nouă tranșă.


 Puțini medici de familie din județul Olt mai au doze pentru vaccinarea anti-HPV a fetițelor cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani. Din necesarul repartizat de Ministerul Sănătății, în urma cererilor făcute de părinți încă de anul trecut, în acest moment mai sunt pe stoc 292 de doze. Doar la unele cabinete medicale, pentru că majoritatea au epuizat dozele insuficiente.
Medicii de familie spun că nu au informații când vor primi o nouă tranșă. Imunizarea fetițelor cu acest ser ajută la prevenirea îmbolnăvirii de cancer de col uterin, maladie, care anual omoară tot mai multe femei.
În perioada 2017-2021, în județul Olt au fost realizate 1.181 de doze de vaccin anti-HPV. Părinții minorelor pot solicita medicului de familie vaccinul împotriva cancerului de col uterin. Imunizarea se face în cadrul unui program național și este gratuită.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE