Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pacient COVID: „Simțeam că îmi ard plămânii“
23.03.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 942

Un medic, un avocat și prefectul județului. Sunt foști pacienți COVID, care au luptat cu boala, s-au temut pentru viața lor, dar au învățat ceva din această experiență: că virusul nu iartă, nu alege și doboară pe oricine, indiferent dacă că este tânăr sau în vârstă.


 „Simțeam cum curge viața…“, „Îmi ardeau plămânii și nu mai aveam aer“! Sunt simptomele COVID pe care le-au trăit un medic, un avocat și prefectul județului Olt. Vă prezentăm astăzi un interviu în care cei trei povestesc momentele dramatice și lupta pe care au dus-o pentru a învinge boala.
Bogdan Vătu, 37 de ani. Este șeful Secției de Oncologie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina și fost pacient COVID. Este tânăr și fără alte boli, însă coronavirusul nu l-a iertat. A suferit o formă medie de boală, a fost internat și a primit oxigen.
Este medic și a luat boala în serios încă de la primele simptome. Chiar și așa, a durat ceva timp până la vindecare și chiar și acum, după câteva luni, organismul se resimte.
Ce spune acum medicul care îi tratează pe bolnavii de cancer despre experiența COVID-19?
Nicolae Vitan, 64 de ani, un cunoscut avocat oltean. A trecut și el prin COVID-19, a contractat infecția în sălile de judecată și s-a ales cu o formă gravă de boală.
Diagnosticat inițial cu afectare pulmonară în proporție de 20%, avocatul Vitan nu a rămas internat în spital și nici medicii nu i-au recomandat asta, spune el. A mers acasă cu rețetă și a urmat medicația întocmai, sperând că îi trece și că va învinge virusul fără să stea în spital. Minunea a durat doar trei zile. A ajuns din nou la spital, de data aceasta direct în Terapie Intensivă, la oxigen.
A învins până la urmă coronavirusul, dar imediat a început lupta pentru recuperare, pentru a redeveni omul de dinainte, energic, cel căruia îi plăcea să facă mereu sport.
Nu a fost iertat de COVID-19 nici prefectul județului Olt, Florin Homorean. La 47 de ani a crezut, inițial, că învinge boala fără probleme. Dar nu a fost așa.
Cam în ziua a șaptea de la internare, lucrurile au început să evolueze spre rău. Imprevizibil și galopant. Cu o afectare pulmonară de 40%, prefectul de Olt a fost transferat de urgență de la Spitalul din Slatina la un spital din București.
Acum îi îndeamnă pe toți cei care nu iau boala în serios sau, și mai grav, nu cred în Covid-19, să conștientizeze pericolul.
După aproape o jumătate de an de la infectare, avocatul Vitan urmează un tratament cu oxigen sub presiune la o clinică din țară, pentru a-și vindeca plămânii complet. Este însă un tratament costisitor pe care nu mulți pacienți COVID și-l pot permite.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE