Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pacienta în șoc anafilactic a fost externată
23.02.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 130

Femeia din Slatina care a suferit o reacție adversă severă după vaccinarea împotriva Covid-19 este în afara oricărui pericol. Ea a fost externată, astăzi, din Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a ajuns imediat după șocul anafilactic suferit în urma administrării primei doze cu vaccinul Astra Zeneca. E primul caz înregistrat în România de la începutul campaniei de vaccinare anti-Covid.


 Vești bune despre femeia din Slatina care a suferit o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic, în urma administrării primei doze cu vaccinul Astra Zeneca. Femeia de 46 de ani a fost externată, astăzi, din Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a fost supravegheată după incident. Ea s-a vaccinat duminică, la un centru din Slatina, iar la aproximativ 10 minute a apărut o reacție adversă severă, de tip șoc anafilactic. Din fericire, cadrele medicale au intervenit la timp și pacienta și-a revenit imediat.
Este primul astfel de caz înregistrat în țară de la începutul campaniei de vaccinare. Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a lăudat intervenția personalului de la centrul din Slatina.

Carton Declarație medic Valeriu Gheorgiță
“Este de remarcat şi de subliniat faptul că personalul medical a reacţionat cu promptitudine, au cunoscut procedurile, s-a administrat adrenalină şi tot ce trebuie în cazul în care se instalează o astfel de reacţie. Eu aş putea sublinia un aspect, dacă ne aducem aminte, chiar din primele zile de la debutul campaniei de vaccinare în Marea Britanie s-au semnalat două cazuri de reacţie anafilactică la persoane cu istoric de şoc anafilactic în antecedente, iar reacţia anafilactică este una foarte rară”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit celor de la DSP Olt, femeia nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE