Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Decontări pentru tratamente în străinătate
22.02.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 111

Peste 200 de olteni, printre care și doi copii, s-au tratat la clinici din străinătate pentru afecțiunile medicale de care suferă. Numărul solicitărilor în anul pandemiei a fost mult mai mic, spun reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Olt, din cauza restricțiilor. 5 milioane de lei a decontat, anul trecut, CAS, spitalelor din afara țării care au tratat olteni.


 Oltenii s-au tratat în străinătate și în pandemie. În număr mai mic, ce-i drept, față de alte perioade, după ce autoritățile au impus o serie de restricții pentru prevenirea îmbolnăvirii de coronavirus.
Astfel, în 2020, Casa de Asigurări de Sănătate Olt a decontat servicii medicale pentru 216 persoane care au beneficiat de tratament sau intervenții chirurgicale peste hotare.
Mulți dintre cei care au solicitat servicii medicale în străinătate sunt salariați detașați pentru o perioadă în alte țări, dar și pensionari care locuiesc acolo temporar și sunt asigurați în România. Două dintre solicitările pentru formularele europene sunt pentru doi copii, care au necesitat servicii medicale la clinici peste hotare.
Potrivit celor de la CAS Olt, asigurații care doresc să se deplaseze pe teritoriul altui stat trebuie să aibă asupra lor cardul european de sănătate pentru a se asigura că, în cazul în care se îmbolnăvesc, pot primi servicii medicale în țara respectivă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Îngerul salvator de la Spitalul de Urgență Slatina

Caz incredibil la Spitalului Județean de Urgență Slatina. O tânără care a ajuns aici cu o rana infectată la un șold, în urma unui accident rutier, a fost operată timp de trei luni pentru a fi salvată. Cu doi copii acasă, tânăra mamă, dar și medicul care o îngrijea, au crezut că lupta este pierdută din cauza stării grave de sănătate în care se afla femeia. Și-a revenit însă, miraculos, iar acum își strânge din nou copiii la piept și îi mulțumește în fiecare zi medicului care a salvat-o.
25 Feb 2021

Apel disperat după ce a rămas sub cerul liber

Femeia din comuna Priseaca ce și-a pierdut casa în incendiu face un apel disperat către toți cei care o pot ajuta să treacă peste această nenorocire. Are nevoie de orice sumă, oricât de mică ar fi, de materiale de construcții, de orice îi poate fi de folos pentru a-și amenaja o cameră în care să poată locui. A rămas sub cerul liber, doar cu hainele de pe ea. Edilul localității spune că încearcă și el să o sprijine pe femeia rămasă pe drumuri, după ce fiul său bolnav i-a dat foc la casă.
23 Feb 2021