Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mai multe teste COVID-19 în laboratorul Spitalului Slatina
24.07.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 880

Se mărește capacitatea de testare pentru COVID-19 a Laboratorului Spitalului Județean de Urgență Slatina. În curând, laboratorul va putea face 200 de teste pe zi, față de 100 câte lucrează în prezent. Sunt testați zilnic, angajați ai spitalului dar și pacienții, încă de la internarea în unitatea medicală.


Zilnic, medici, asistente, infirmiere, brancardieri dar, mai ales, pacienții care se internează la Spitalul Județean de Urgență Slatina, sunt testați pentru COVID-19. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru personalul medical nu este suficientă, spune conducerea spitalului și este nevoie și de alte măsuri suplimentare.
Numărul cazurilor de COVID-19 crește de la o zi la alta, iar managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, spune că pacienții nu trebuie să se teamă de spital, ci să apeleze cu încredere atunci când au o urgență.
De luna viitoare va crește capacitatea de testare a laboratorului Spitalului Județean de Urgență Slatina. Se va dubla numărul de teste făcute zilnic, astfel răspândirea coronavirusului în cadrul unității medicale va fi și mai bine ținută sub control.
Achiziția Laboratorului COVID-19 de la Spitalul Slatina, în valoare de un milion de lei, a fost asigurată de Consiliul Județean Olt. Laboratorul va putea fi folosit și pentru depistarea altor tipuri de afecțiuni medicale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020