Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tot mai multe accidente vasculare
22.07.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 2876

Crește îngrijorător numărul accidentelor vasculare cerebrale. Cel mai grav este faptul că pacienții sunt din ce în ce mai tineri spun, îngrijorați, medicii specialiști. Șeful Secției de Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, medicul Renică Diaconescu, trage un semnal de alarmă asupra cauzelor care duc la această afecțiune medicală.


Nu este zi în care la Spitalul Județean de Urgență Slatina să nu ajungă cel puțin doi pacienți cu accident vascular cerebral. Medicii sunt îngrijorați de această situație, mai ales că din ce în ce mai mulți tineri primesc un astfel de diagnostic. Medicul specialist Renică Diaconescu, șeful Secției de Neurologie de la Spitalul din Slatina a vorbit despre adresabilitatea tot mai crescută a pacienților cu accident vascular.
Cauzele sunt mai multe, spune medicul-șef, iar dacă oamenii ar ține cont de ele, ar putea preveni apariția acestei afecțiuni medicale grave.
Mortalitatea prin accidente vasculare cerebrale se află pe locul doi, potrivit medicului șef de la Neurologie.
O altă situație pe care o întâlnesc tot mai des medicii, o reprezintă deciziile greșite ale unor pacienți. Unii renunță la tratamentul pentru hipertensiune arterială, fără a consulta un medic, iar acest lucru îi poate costa viața, este avertismentul medicului specialist, Renică Diaconescu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020