Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
COVID-19: Transmiterea comunitară ia amploare
10.07.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1360

Crește îngrijorător numărul cazurilor de coronavirus, iar Spitalele COVID sunt la capacitate maximă. În plus, odată cu posibilitatea externării celor confirmați, riscul de îmbolnăvire este și mai mare. Șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Slatina face apel la populație să se protejeze, iar la cele mai mici simptome să se prezinte la medic, pentru a nu infecta și alte persoane.


Numărul cazurilor de Coronavirus crește de la o zi la alta. Situația este tot mai îngrijorătoare la nivel național, iar medicilor nu le rămâne decât să facă apel la oameni să se protejeze, să poarte mască, să păstreze distanța și, la cele mai mici semne de îmbolnăvire, să se prezinte la spital. Doar așa, poate fi limitată extinderea îmbolnăvirii de COVID-19.
La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, sectorul desemnat pentru supravegherea suspecților și tratarea celor confirmați a fost la capacitate maximă.
Mulți au ajuns la spital cu simptomatologie, iar în urma testului pentru COVID-19 au fost confirmați. Alții au mers la clinici private și s-au testat. Medicii spun că oamenii abia acum încep să conștientizeze pericolul acestui virus.
Peste 30 de pacienți s-au externat la cerere, săptămâna aceasta, pentru a merge în izolare acasă. Șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Slatina spune că, în acest moment, sunt două mari pericole: pacienții asimptomatici, care nu știu că au boala și pot infecta și pe alții; dar și cei confirmați care, după ce ajung acasă, nu respectă izolarea și măsurile de protecție.
Simptomele pentru virusul Sars-Cov-2 sunt: febră, tuse, lipsa gustului și a mirosului, dureri în gât sau la înghițire și dureri musculare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020