Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
28 de pacienți cu COVID, externați la cerere
08.07.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 831

28 de pacienți internați cu coronavirus la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost externați la cerere, în ultimele zile. Medicii care tratează bolnavii de COVID-19 spun că, pe de-o parte, măsura privind externarea acestora este bună, pentru că toate paturile sunt ocupate. Pe de altă parte, pericolul de răspândire a infectării este uriaș.


Începând de duminică, bolnavii de coronavirus se pot externa la cerere din spitalele COVID, pentru a merge în izolare acasă. Și la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost făcute astfel de externări, iar medicii infecționiști spun că este un lucru bun, întrucât secția se aglomerase foarte mult și nu mai erau locuri pentru internarea altor pacienți. Astfel, de duminică, la Spitalul din Slatina au fost externați zeci de bolnavi de coronavirus.
La externare, medicii îi informează pe bolnavii de COVID-19 că nu trebuie să intre în contact cu alte persoane. Pe lângă faptul că îi pot infecta și pe alții, vor răspunde penal în fața legii.
În județul Olt, numărul celor infectați a depășit 300. Autoritățile se așteaptă, însă, la o nouă creștere a confirmărilor și îi sfătuiesc pe oameni să respecte măsurile de prevenire și răspândire a îmbolnăvirii de coronavirus.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020