Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Speriați de COVID, își neglijează sănătatea
03.07.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1802

Pacienții care suportă un accident vascular cerebral și necesită tromboliză se prezintă târziu la spital din cauza coronaviruslului. Oamenii sunt speriați că se pot infecta dacă se internează, întrucât Spitalul Județean de Urgență Slatina tratează și cazurile de COVID, și stau acasă până în ultimul moment. Abia când starea de sănătate se agravează sună la salvare sau se prezintă la urgențe.


Situație îngrijorătoare în cazul pacienților cu probleme neurologice. Aceștia se prezintă în număr foarte mic la spital sau vin cu întârziere de teamă că se îmbolnăvesc de coronavirus. Medicul Renică Diaconescu, șeful secției de Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, spune că numărul prezentărilor a scăzut foarte mult.
Șeful Secției de Neurologie trage un semnal de alarmă și spune că pacienții cu accident vascular cerebral trebuie să se prezinte urgent la spital, pentru că riscă să își piardă viața.
Spitalul Slatina are centru de tromboliză de anul trecut. În cadrul acestuia, pacienților care ajung aici cu accident vascular cerebral li se administrează injectabil o substanță, care topește cheagurile de sânge din zona creierului și îi ajută să își revină rapid.
Tromboliza poate fi făcută însă doar în cazul în care pacientul se prezintă la spital în primele ore de la producerea accidentului vascular. După acest interval, procedura medicală nu mai poate fi efectuată. De aceea, medicii atrag atenția că pacienții cu accident vascular trebuie să se prezinte la spital imediat, pentru că orice minut pierdut le poate fi fatal.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020