Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Personalul Spitalului Slatina, testat pentru COVID-19
13.05.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 996

300 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost testați pentru Covid-19, în ultimele două săptămâni. Cu această ocazie, o asistentă de la Secția ATI a fost depistată pozitiv. DSP Olt a început o anchetă, iar toți colegii de serviciu care au intrat în contact cu asistenta vor intra într-un program de auto-monitorizare la domiciliu, timp de 14 zile.


Spitalul Județean de Urgență Slatina și-a stabilit un protocol de testare pentru Covid-19 a personalului medical asimptomatic, prin resursele proprii. Astfel, în ultimele două săptămâni, au fost testați aproximativ 300 de angajați ai SJU Slatina, din secțiile: Boli Infecțioase, UPU, ATI și Hemodializă. Una dintre asistente a fost depistată pozitiv.
„Angajata a fost prezentă la serviciu în zilele de: 3, 4, 7, 10, 12 mai și nu a prezentat niciun fel de simptome, conform triajului epidemiologic efectuat la intrarea în tură (inclusiv în ziua testării). În urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul SJU Slatina, vor fi comunicați către DSP Olt toți contacții direcți ai asistentei, precum și pacienții cu care aceasta a intrat în contact“, a transmis Spitalul Slatina, printr-un comunicat de presă.
Angajații Spitalului Slatina care au intrat în contact cu asistenta, asimptomatici în prezent și testați negativ pentru COVID – 19, vor intra într-un program de auto-monitorizare la domiciliu, timp de 14 zile. La fel și membrii familiei asistentei.
Conducerea Spitalului Slatina precizează că activitatea în cadrul secției ATI nu va fi afectată de această situație. Cât despre restul personalului secției, acesta a folosit zilnic echipamentele de protecție standard conform protocolului. Se pare că asistenta nu ar fi contractat virusul din spital, întrucât ultimul pacient internat în cadrul secției ATI a fost externat pe 24 aprilie. Cazul asistentei de la Spitalul Slatina nu a fost însă raportat oficial de autorități, ci doar de unitatea medicală, care a transmis astăzi un comunicat de presă.
Tot astăzi a mai apărut un nou caz de COVID-19 în județul Olt. O femeie, din comuna Grădinari, care era internată la Spitalul Drăgășani, a fost depistată pozitiv cu ocazia unei acțiuni de testare a populației orașului. Astfel, numărul pacienților cu Covid-19 în Olt a ajuns la 52.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024