Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Medicii slătineni refuză banii lui Iohannis
03.04.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 2275

Mai mulți medici slătineni refuză bonusul oferit de președintele țării, Klaus Iohanis, pentru tratarea pacienților de COVID -19. Aceștia spun că propunerea șefului țării este una lipsită de etică și, prin urmare, fie nu o vor accepta, fie o vor dona colegilor cu salarii mici, cum sunt infirmierele. Vor în schimb să primească echipamente de protecție suficiente, pentru a evita pericolul îmbolnăvirii.


Medicii care lucrează cu pacienți infectați cu noul coronavirus vor primi un bonus lunar de 500 de euro. Președintele țării a solicitat deja Guvernului să identifice fonduri suficiente, pentru a oferi acești bani cadrelor medicale.
„…am solicitat Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil“, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei videoconferințe.

Mai mulți medici slătineni refuză ferm această inițiativă pe care o consideră lipsită de etică.
Alți medici slătineni, în schimb, s-au gândit să doneze banii asistentelor sau infirmierelor, care au cele mai mici salarii din sistemul sanitar. Este și poziția oficială a Sindicatului PROMEDICA Olt, de la Spitalul din Slatina, potrivit medicul Cătălin Dudu. Cel mai important lucru în acest moment pentru medici este să aibă echipamente de protecție. La Slatina, conducerea spitalului asigură aceste materiale, din fonduri de la Consiliul Județean. De la Guvern au primit cantități foarte mici de echipamente.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE