Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tot mai puțini donatori de sânge
02.04.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 548

Centrul de Transfuzie Sanguină Olt se confruntă cu o situație dificilă în plină pandemie de coronavirus. Numărul donatorilor a început să scadă, ceea ce a dus la un deficit de masă trombiocitară, iar bolanvii cu boli grave, care au nevoie de transfuzii, sunt acum în pericol.


Pandemia de coronavirus afectează activitatea Centrelor de transfuzie din toată țara. Și la centrul din Slatina, numărul donatorilor a început să scadă, în această perioadă, la fel și stocurile de masă trombocitară, care sunt vitale pentru pacienții cu boli grave. Situația este una dificilă pentru bolnavii internați în secția Hematologie, care au nevoie urgentă de transfuzii.
În această perioadă, la Centrul de Transfuzii din Slatina au fost introduse măsuri suplimentare de epidemiologie. Donatorii completează chestionare ce conțin câteva întrebări în plus, față de vechile formulare. Și aici, cadrele medicale se bazează pe sinceritatea donatorilor, care sunt întrebați dacă au intrat în contact cu persoane posibil infectate cu COVID-19.
Zilnic, orice persoană care dorește să salveze o viață, dar și vechii donatori ai centrului, sunt așteptați să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Slatina.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE