Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Spitalul Slatina se implică în lupta cu COVID-19
31.03.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1489

Spitalul Județean de Urgență Slatina este pregătit pentru lupta împotriva temutului virus, COVID-19. Managerul unității medicale a vorbit, astăzi, despre dotarea unității, echipamentele de protecție asigurate pentru cadrele medicale, dar și despre măsurile luate la nivelul unității pentru tratarea și izolarea bolnavilor de coronavirus.


 Deși Spitalul municipal Caracal a fost declarat spital suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus în județul Olt, Spitalul Județean de Urgență Slatina s-a reorganizat și vine în sprijinul unității medicale din Caracal, în plină criză sanitară. Astăzi, managerul Spitalului Județean, Cătălin Rotea, a susținut o declarație de presă, în cadrul căreia a vorbit despre măsurile luate la nivelul unității medicale, pentru tratarea eventualelor cazuri de coronavirus. Spitalul va dispune de paturi și aparatură necesare pentru tratarea cazurilor ușoare, medii, dar și grave.
Cât despre dotările privind echipamentele de protecție pentru cadrele medicale, managerul Spitalului din Slatina liniștește întreg personalul sanitar. Unitatea dispune de echipamente complete de înaltă protecție, pentru prevenirea contaminării cu COVID-19.
La nivelul Spitalului Slatina au fost pregătite două corpuri de clădire pentru tratarea bolnavilor de COVID -19. Au fost luate măsuri și în rândul personalului sanitar, care vine la serviciu în ture, astfel încă să se evite o infectare a cadrelor medicale în masă.
De asemenea, Consiliul Județean Olt a demarat procedurile de achiziție a unui laborator mobil, pentru Spitalul din Slatina, privind testarea suspecților de COVID-19. Echipamentul va deveni operațional începând cu data de 1 mai.

UPDATE

Între timp, alte două persoane din județ au fost depistate cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat din Drăgănești-Olt și o femeie din Sârbii Măgura. Se pare că ambii au contractat virsului de la Spitalul Gerota, din Capitală, unde au primit îngrijiri medicale. Ei sunt internați la Spitalul Slatina, la Boli Infecțioase. 

 

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020