Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Caracal: pregătiri pentru tratarea cazurilor de COVID-19
27.03.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 811

După ce a fost desemnat suport pentru tratarea cazurilor confirmate cu COVID-19, Spitalul municipal Caracal cere ajutor la Ministerul Sănătății. Conducerea unității medicale a solicitat mai multe echipamente medicale în regim de urgență, pentru a putea îngriji bolnavii de coronavirus.


Spitalul municipal Caracal va ajuta la tratarea bolnavilor de COVID-19. Unitatea medicală a fost desemnată „spital suport” pentru preluarea și tratarea acestor pacienți, însă, pentru că nu dispune de dotările necesare, managerul a solicitat ajutorul Ministerului Sănătății.
„Urmare a evoluției pandemiei de coronavirus în România și a deciziei Ministerului Sănătății prin care Spitalul Caracal a fost desemnat suport pentru tratarea cazurilor confirmate COVID-19, conducerea spitalului a solicitat Ministerului Sănătății achiziția în regim de urgență a:
-8 aparate de ventilaţie;
-10 monitoare funcţii vitale;
-10 injectomate;
-1 aparat mobil pentru radiologie;
-1 container pentru asigurarea triajului bolnavilor respiratorii;“, apare într-un comunicat de presă al spitalului.
Unitatea medicală are în prezent 25 de paturi de terapie intensivă şi doar două aparate de ventilare. Spitalul așteaptă acum ca Ministerul Sănătății să le asigure restul echipamentelor necesare. Între timp, Spitalul municipal Caracal a luat deja măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii de coronavirus. Nu se mai fac intervenții chirurgicale și alte tratamente care nu reprezintă o urgență, au fost suspendate consultațiile programate în ambulatoriul de specialitate și au fost externați pacienții care nu necesită tratament în regim de urgență.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE