Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Investiții pentru sănătatea oltenilor
26.03.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 231

Consilierii județeni s-au reunit astăzi în ședință ordinară, pentru a dezbate și aproba mai multe proiecte importante pentru locuitorii județului. Printre acestea au fost și două investiții în mediul Sănătății: amenajarea laboratorului modulare de testare a COVI-19, dar și construcția unei pasarelele în incinta Spitalului Slatina.


Sănătatea este domeniul către care ne îndreptăm cu toții atenția, în această perioadă în care întreaga țară este amenințată de coronavirus. Și pentru Consiliul Județean, investițiile în cea mai mare unitate medicală, Spitalul Județean Slatina, sunt o prioritate. Astfel, aleşii judeţului s-au reunit în şedinţă pentru a aproba şi două proiecte importante pentru sănătatea oltenilor. În total, 15 proiecte au fost discutate şi aprobate astăzi:
„Printre ele, se află proiectul cu privire la rectificarea bugetului județului Olt pe anul 2020 pentru aprobarea introducerii în lista de investiții a executării studiului de fezabilitate a Laboratorului Modular de Biologie Moleculară, care va ajuta SJU Slatina în testarea rapidă a coronavirusului, cu o capacitate de 196 de teste pe zi”, au anunţat, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Consiliului Judeţean.

De asemenea, a fost adoptat Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea documentației tehnico - economice pentru construirea unei pasarele la Spitalul Slatina.
„Documentația tehnico - economică tratează construirea unei pasarele de trecere între cele două clădiri aparținând Spitalului Județean de Urgență Slatina, care este necesară în vederea optimizării funcționale a activității desfășurată în unitatea spitalicească. Pasarela propusă va lega clădirile C1-Pavilion Central și C3-Secția Medicală”, au mai explicat reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Săptămâna trecută, Spitalul Județean de Urgență Slatina a primit 1 milion de lei din fondul de rezervă al Consiliului Județean, pentru achiziționarea de echipamente necesare pentru a se preveni răspândirea Covid-19. Și în data de 4 martie, Consiliul Județean a aprobat folosirea sumei de 250.000 lei din fondul de rezervă, pentru echipamente de protecție și dezinfectanți.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Infernul din Italia, povestit de o olteancă

De aproape două luni, românii care locuiesc în zonele-focar de epidemie din Italia trec printr-un adevărat coșmar. Zilnic, află că o cunoștință este contaminată sau că un vecin a murit, iar spaima și nesiguranța au pus stăpânire pe sufletele lor. O olteancă ce trăiește în locurile greu încercate de nemilosul virus, ne vorbește astăzi despre experiența ei în izolare la domiciliu și ne atrage atenția că este foarte important să respectăm regulile impuse de autorități, dacă nu vrem să ajungem în situația cumplită în care a ajuns Italia.
01 Apr 2020