Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mai puțini pacienți la medicii de familie
24.03.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 492

Slătinenii au înțeles mesajele autorităților și ale cadrelor medicale și au decis să nu mai facă deplasări inutile, care le-ar putea afecta sănătatea. Oamenii merg la medic doar cu programare, iar cozile în fața ușii au dispărut. Medicii de familie spun că în această perioadă contactul cu pacientul se face, în cea mai mare parte, telefonic sau prin mijloace online.


Volumul de pacienți la cabinetele medicilor de familie este mult mai redus decât în alte perioade. Cadrele medicale țin legătura cu oamenii prin mijloace de comunicare la distanță, telefonic sau online. La cabinet ajung doar bolnavii cronici, care au nevoie de rețetele lunare.
Cei care au nevoie de rețetă vin la medic doar cu programare, iar în acest fel, nu mai stau la cozi în fața cabinetului. Slătinenii au dat dovadă de responsabilitate și spun că au plecat de acasă cu acea declarație pe proprie răspundere, care să dovedească motivul deplasării de la domiciliu.
Medicii de familie le recomandă pacienților să stea acasă și să fie calmi. Comunicarea cu ei este foarte importantă, iar în cazul în care prezintă simptome de răceală, să îi contacteze telefonic.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020