Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mai puțini pacienți la medicii de familie
24.03.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 436

Slătinenii au înțeles mesajele autorităților și ale cadrelor medicale și au decis să nu mai facă deplasări inutile, care le-ar putea afecta sănătatea. Oamenii merg la medic doar cu programare, iar cozile în fața ușii au dispărut. Medicii de familie spun că în această perioadă contactul cu pacientul se face, în cea mai mare parte, telefonic sau prin mijloace online.


Volumul de pacienți la cabinetele medicilor de familie este mult mai redus decât în alte perioade. Cadrele medicale țin legătura cu oamenii prin mijloace de comunicare la distanță, telefonic sau online. La cabinet ajung doar bolnavii cronici, care au nevoie de rețetele lunare.
Cei care au nevoie de rețetă vin la medic doar cu programare, iar în acest fel, nu mai stau la cozi în fața cabinetului. Slătinenii au dat dovadă de responsabilitate și spun că au plecat de acasă cu acea declarație pe proprie răspundere, care să dovedească motivul deplasării de la domiciliu.
Medicii de familie le recomandă pacienților să stea acasă și să fie calmi. Comunicarea cu ei este foarte importantă, iar în cazul în care prezintă simptome de răceală, să îi contacteze telefonic.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Infernul din Italia, povestit de o olteancă

De aproape două luni, românii care locuiesc în zonele-focar de epidemie din Italia trec printr-un adevărat coșmar. Zilnic, află că o cunoștință este contaminată sau că un vecin a murit, iar spaima și nesiguranța au pus stăpânire pe sufletele lor. O olteancă ce trăiește în locurile greu încercate de nemilosul virus, ne vorbește astăzi despre experiența ei în izolare la domiciliu și ne atrage atenția că este foarte important să respectăm regulile impuse de autorități, dacă nu vrem să ajungem în situația cumplită în care a ajuns Italia.
01 Apr 2020