Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cele mai solicitate servicii medicale
17.02.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 213

Analizele medicale de laborator și consultațiile sunt cele mai solicitate servicii medicale clinice și paraclinice, în județul Olt. Numai în primele două luni ale anului, Casa de Asigurări de Sănătate a decontat peste 6 milioane de lei pentru aceste investigații, clinicilor și spitalelor aflate în contract cu CAS. Bugetul ajunge însă doar pentru primele zile. În cea de-a doua parte a lunii se fac deja programări pentru lunile următoare.


Oltenii își caută sănătatea. În fiecare lună, o bună parte din bugetul decontat de Casa de Asigurări de Sănătate ajunge la spitale și la clinicile private, pentru efectuarea analizelor medicale, a consultațiilor și investigațiilor de specialitate. Numai în primele luni ale anului, CAS a decontat peste 5 milioane de lei pentru serviciile medicale clinice și alți peste 1 milion de lei, pentru cele paraclinice.
Solicitarea de dispozitive medicale și îngrijirile la domiciliu se află pe următoarele locuri. Dacă, în anii trecuți, pentru îngrijirile medicale la domiciliu, CAS deconta doar 8.000 de lei, acum această sumă este mult mai mare.
De asemenea, 10 milioane de lei sunt decontați farmaciilor, pentru eliberarea de medicamente gratuite și compensate. Banii alocați de la bugetul de stat pentru toate tipurile de servicii medicale gratuite, prin Casa de Asigurări de Sănătate, sunt însă insuficienți. La unele clinici, nu ajung nici până la jumătatea lunii. Iar când vine vorba de investigații RMN sau CT, care sunt și cele mai scumpe analize, programările se întind chiar și pe o jumătate de an.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Infernul din Italia, povestit de o olteancă

De aproape două luni, românii care locuiesc în zonele-focar de epidemie din Italia trec printr-un adevărat coșmar. Zilnic, află că o cunoștință este contaminată sau că un vecin a murit, iar spaima și nesiguranța au pus stăpânire pe sufletele lor. O olteancă ce trăiește în locurile greu încercate de nemilosul virus, ne vorbește astăzi despre experiența ei în izolare la domiciliu și ne atrage atenția că este foarte important să respectăm regulile impuse de autorități, dacă nu vrem să ajungem în situația cumplită în care a ajuns Italia.
01 Apr 2020