Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pediatrii, sfaturi prețioase pentru părinți
06.02.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 6971

Este aglomerație, în această perioadă, pe Secțiile Pediatrie și Boli Infecțioase ale Spitalului Județean de Urgență Slatina, din cauza numărului mare de viroze respiratorii. Mulți părinți își duc copiii la Urgențe la primele semne de boală. Medicii îi sfătuiesc să le administreze acasă antitermice și să ia legătura cu medicul de familie, iar dacă starea lor nu se îmbunătățește, abia apoi să vină la spital.


Numărul mare de pacienți cu gripă și viroze respiratorii a băgat spaima în părinți. Încă de la primele semne de răceală, aceștia aduc copiii la spital, chiar dacă multe dintre cazuri nu sunt urgențe, iar cei mici pot fi tratați acasă cu antitermice. Medicul șef al Secției de Pediatrie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, Diana Mihăiță, spune că numai weekend-ul trecut, peste 60 de copii au fost internați pe secție.
Pediatrii slătineni se așteaptă să crească numărul de îmbolnăviri, din cauza vremii schimbătoare. Sfatul medicilor este ca cei mici să meargă mai întâi la medicul de familie, iar dacă starea de sănătate se agravează, atunci să se prezinte imediat la Urgențe. Există riscul ca, la spital, intrând în contact cu alți copii bolnavi, să ia și alți viruși de la aceștia.
Atenție, însă, în cazul stărilor de vomă, de refuz al alimentației sau medicației, copiii trebuie duși imediat la spital, pentru că apare deshidratarea.
Medicii fac apel la părinți să nu mai expună copiii în locurile aglomerate, în supermarketuri sau la mall, pentru că pot contacta foarte ușor gripa ori vreo viroză respiratorie, de la alte persoane bolnave.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Infernul din Italia, povestit de o olteancă

De aproape două luni, românii care locuiesc în zonele-focar de epidemie din Italia trec printr-un adevărat coșmar. Zilnic, află că o cunoștință este contaminată sau că un vecin a murit, iar spaima și nesiguranța au pus stăpânire pe sufletele lor. O olteancă ce trăiește în locurile greu încercate de nemilosul virus, ne vorbește astăzi despre experiența ei în izolare la domiciliu și ne atrage atenția că este foarte important să respectăm regulile impuse de autorități, dacă nu vrem să ajungem în situația cumplită în care a ajuns Italia.
01 Apr 2020