Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
DSP a închis o clasă din cauza gripei
28.01.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1753

Situația privind gripa în județul Olt ia amploare. Direcția de Săntate Publică a suspendat cursurile într-o clasă de la Școala „George Poboran“ din Slatina, unde mai mulți copii au fost diagnosticați cu gripă. Decizia a fost luată după ce, ieri, niciun elev din clasa respectivă nu a mai venit la școală de teama gripei.


Au fost luate primele măsuri, din cauza gripei, la Slatina. O clasă pregătitoare de la școală gimnazială a fost închisă, ieri, de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt, după ce nici un copil nu a mai venit la ore. Este clasa în care, săptămâna trecută, au apărut primele cazuri de gripă. Iar numărul îmbolnăvirilor este în creștere, spun cei de la DSP.
Cazurile de gripă au crescut, potrivit situației transmise de cei de la DSP. Până în prezent, în Olt sunt confirmate 9 cazuri, față de zilele trecute când erau doar patru. Dintre toți pacienții cu gripă, unul singur este adult, restul fiind copii, care care nu au făcut vaccinul antigripal. Alte peste zece suspiciuni sunt în lucru la Laboratorul Cantacuzino din București.
La toate unitățile de învățământ au fost sporite măsurile sporite de igienă, iar triajul elevilor și al preșcolarilor este făcut zilnic. Copii cu semne de boală sunt trimiși direct la medicul de familie, nemaifiind primiți în colectivitate. Medicii recomandă în continuare vaccinarea împotriva gripei. Vaccinul se găsește în cabinetele medicilor de familie și este gratuit.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Slatina: Semafoare inteligente în marile intersecții

Primăria Slatina a accesat fonduri europene pentru implementarea unor proiecte ce fac parte din sistemul integrat de management al traficului și mobilității urbane. Montarea unor semafoare inteligente în marile intersecții este unul dintre acestea. Noile semafoare vor fluidiza traficul și vor garanta siguranța rutieră a conducătorilor auto și a pietonilor. Slătinenii spun că proiectul implementat de municipalitate era mai mult decât necesar pentru că va scăpa orașul de aglomerația din trafic.
18 Sep 2020