Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Gripa lovește în rândul copiilor
27.01.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 7539

Este alertă în școlile și grădinițele din Slatina, după ce trei copii au fost diagnosticați cu gripă, iar alți peste zece sunt suspecți de această boală. Direcția de Sănătate Publică Olt a transmis măsuri suplimentare la toate unitățile de învățământ, pentru evitarea răspândirii virusului.


Patru cazuri de gripă confirmate și alte peste zece suspiciuni. Este ultima situație transmisă, astăzi, de Direcția de Sănătate Publică Olt, referitoare evoluția acestei boli în rândul oltenilor. Au fost luate deja măsuri în școli și grădinițe, unde au fost sporite regulile de igienă, iar copiii sunt atent supravegheați de cadrele medicale.
Situația este alarmantă întrucât toți cei diagnosticați cu gripă, dar și cei suspecți, sunt copii, fie de la grădiniță, fie de la școală. Vaccinul antigripal se găsește în continuare la medicii de familie, iar DSP Olt recomandă imunizarea, întrucât toți cei care s-au îmbolnăvit până în prezent nu sunt vaccinați.
Copiii care prezintă semne de răceală nu mai sunt primiți în colectivitate, iar părinții sunt rugați să îi țină acasă. De teama gripei, astăzi, mulți părinți nu și-au mai lăsat copiii la școală.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Slatina: Semafoare inteligente în marile intersecții

Primăria Slatina a accesat fonduri europene pentru implementarea unor proiecte ce fac parte din sistemul integrat de management al traficului și mobilității urbane. Montarea unor semafoare inteligente în marile intersecții este unul dintre acestea. Noile semafoare vor fluidiza traficul și vor garanta siguranța rutieră a conducătorilor auto și a pietonilor. Slătinenii spun că proiectul implementat de municipalitate era mai mult decât necesar pentru că va scăpa orașul de aglomerația din trafic.
18 Sep 2020