Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Alertă de gripă în Olt
21.01.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 13154

Autoritățile sunt în alertă, după ce ieri a fost confirmat primul caz de gripă în județul Olt, iar astăzi o elevă este suspectă de aceeași boală. Femeia este internată pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina. În cazul copilei, familia a refuzat internarea și așteaptă acasă rezultatul probelor trimise la laborator.


Un prim caz de gripă în județul Olt a fost confirmat. O femeie a fost diagnosticată cu virusul gripal, fiind internată de urgență la Secția Boli Infecțioase a Spitalului din Slatina. Aceasta nu este vaccinată împotriva gripei, deși face parte din categoria cu risc de îmbolnăvire, întrucât mai are alte afecțiuni medicale.
Medicii se tem de o extindere a îmbolnăvirii, mai ales că astăzi a apărut o nouă suspiciune. Este vorba despre o elevă din municipiul Slatina, în cazul căreia rezultatul cu testul rapid a fost pozitiv.
În urma suspiciunii de gripă de la Școala George Poboran, elevii din clasa respectivă nu au mai fost lăsați la școală de părinți, până la sosirea analizelor de laborator. Ca și în cazul femeii, nici fetița nu este vaccinată împotriva virusului gripal. Reprezentanții DSP transmit că medicii de familie mai au la cabinete peste 400 de doze de vaccin antigripal, iar cei care vor să se imunizeze o pot face gratuit.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020