Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sute de olteni cu TBC
10.01.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 3834

Oltul se află în topul județelor cu cei mai mulți bolnavi de tuberculoză. Sute de pacienți sunt în evidența Secției de Pneumologie de la Scornicești, iar medicii spun că numărul cazurilor este în creștere. Îngrijorător este că mulți pacienți ajung târziu la spital, spune medicul Alin Rusu, șeful Secției de la Scornicești.


Tuberculoza lovește tot mai multe persoane. În județul Olt, sute de oameni sunt diagnosticați cu această boală și beneficiază de tratament, fie acasă, fie se află internați la Secția de Pneumologie de la Scornicești. Medicul Alin Rusu a vorbit astăzi despre situația pacienților cu TBC din județ.
În fiecare an, sunt depistate multe cazuri noi, pacienții fiind tratați la Secția de Pneumologie din Scornicești.
Simptomele debutează cu tuse și nu trebuie ignorate, avertizează medicii specialiști. Mulți pacienți fac această greșeală și încearcă să se trateze acasă, după ureche. Cadrele medicale îi sfătuiesc să nu mai aștepte atât de mult și să meargă la o consultație de specialitate imediat cum observă următoarele simptome.
Tratamentul pentru tuberculoză este gratuit. Boala se transmite foarte ușor și poate recidiva, dacă bolnavii nu sunt atenți la stilul de viață pe care îl adoptă, după terminarea tratamentului.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Slatina: Semafoare inteligente în marile intersecții

Primăria Slatina a accesat fonduri europene pentru implementarea unor proiecte ce fac parte din sistemul integrat de management al traficului și mobilității urbane. Montarea unor semafoare inteligente în marile intersecții este unul dintre acestea. Noile semafoare vor fluidiza traficul și vor garanta siguranța rutieră a conducătorilor auto și a pietonilor. Slătinenii spun că proiectul implementat de municipalitate era mai mult decât necesar pentru că va scăpa orașul de aglomerația din trafic.
18 Sep 2020